Orzesze, ul. Wiosny ludów

Działka znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie lasu, a jej cechą charakterystyczną jest duży spadek terenu, dzięki któremu z działki rozpościera się panoramiczny widok na Beskidy. Inwestycja znajduje się w bliskim otoczeniu natury, jednocześnie pozostając w niewielkiej odległości do centrum miejscowości.

Specyficzne uwarunkowania działki wynikające z dużego nachylenia terenu oraz istniejącej linii zabudowy miały istotny wpływ na ostateczną formę budynku. Istotnym elementem projektu było jednoczesne otwarcie budynku na las oraz panoramę gór. W związku z tym, że wjazd na działkę znajduje się od strony południowej zdecydowano się na wyniesienie kondygnacji ze strefą dzienną na pierwsze piętro, jednocześnie lokalizując w dolnej części budynku strefę techniczną. Taras zlokalizowany po wschodniej stronie budynku rozciąga się aż do południowej elewacji, która została zaakcentowana elementem ramowym kadrującym krajobraz. Reprezentacyjny detal budynku to spiralna klatka schodowa doświetlona dużym przeszkleniem rozciągająca się na wszystkie trzy kondygnacje.